Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Телелинк ще разпредели 6-месечен дивидент от 0,48 лева на акция

На общото събрание на акционерите, което ще се състои на 10 септмеври, ще се гласува и за разпределяне на 0,015 лева от печалбата за 2019 г.

Телелинк ще разпредели 6-месечен дивидент от 0,48 лева на акция

Снимка: Телелинк

Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД (Телелинк) ще разпредели 6-месечен дивидент на акционерите, както и дивидент от печалбата за 2019 г. Това става ясно от публикуваните материали за свиканото общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 10 септември.

Материалите са публикувани в сайта x3news.com на Българската фондова борса (БФБ).

Изплащането на дивидента за шестмесечието ще се обезпечи с дивидентите, които дружеството ще получи от дъщерните си компании, става ясно от публикуваните документи. Най-голям дивидент компанията ще получи от дъщерното си Телелинк Бизнес Сървисис ЕАД – малко над 7 млн. лева. От словенското си дружество Телелинк ще получи 606 хил. лева, от Комутел – 450 хил. лева, от Телелинк Босна – 270 хил. лева, а от Телелинк Черна гора – 160 хил. лева.

Общо 6 млн. лева ще бъдат разпределени на акционерите, т.е. по 0,48 лева на акция бруто. Това изпълнява очакванията на компанията, оповестени още в началото на 2020 г. преди предлагането на акции, за разпределяне на поне 4 млн. лева и дивидентна доходност от поне 0,32 лева на акция.

Общо 10 на сто от печалбата ще бъде отделен за формиране на задължителни капиталови резерви, докато те не достигнат 10 на сто от регистрирания основен капитал, или 1,25 млн. лева.

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД
Що се отнася до дивидента за 2019 г., нетната печалба за разпределяне възлиза на 217 288,82 лева. Общо 10% от нея – 21 728,88 лева, отиват в резервите на Телелинк за формиране на задължителни капиталови резерви.

Остатъкът от 195 559,94 лева ще бъде разпределен на акционерите, които ще получат бруто по 0,15 лева на акция.

Акционерите на Телелинк ще гласуват и обичайните точки на предстоящото си заседание – отчетите на дружеството, докладите на ръководството, избор на одитор и одитен комитет и т.н., както и схеми за възнаграждение на членовете на управителните органи и на служителите с акции.

За членовете на управителния съвет на компанията и на дъщерните и дружества за 2020 г. се предвижда акциите да представляват приблизително 50% от възнаграждението, но не повече от 60% от общото му целево възнаграждение от Групата като цяло за съответната година към момента на предоставянето на акциите.

Членовете на управителния съвет на дружеството и дъщерните му компании, които не са ангажирани с управление на дъщерно дружество, процес или функция в Групата от дружества на Телелинк Бизнес Сървисис Груп АД, ще получават акции в размер на до 15% от общото възнаграждение, но не е повече от 20% от общото му целево възнаграждение.

Годишно за бонуси на служителите ще могат да се заделят до 0,8% от капитала на дружеството, или 100 000 акции. Право да получат бонус под формата на акции ще имат всички служители със стаж поне 1 година. Броят акции, включен в бонуса, ще се определя спрямо позицията и нивото на служителите според класификацията на Телелинк и постигнатите резултати.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи с 0,45% до 425,63 пункта